Pankopanert fisk med bakte grønnsaker og korianderdipp
Slik gjør du det
- Korianderdip: Bland majones, creme fraiche, koriander (inkludert stilkene) og jalapenos til en krem med håndmikser eller blender. Smak med sitronsaft, salt og pepper.
- Grønnsaker og fisk: Sett ovnen på 225 grader. Kutt brokkoli og spisskål i biter. Ha over 2 ss olivenolje, salt og pepper og fordel ut på en stekeplate med bakepapir. Bak høyt opp i ovnen i ca. 15 minutter til grønnsakene er gylne. Strø over sesamfrø når det er ca. 5 minutter igjen.
- Skjær torsken i ca. 10 biter. Bland panko med litt salt og pepper.
- Krydre fisken med litt salt og vend fisken i sammenvispet egg og deretter i pankoen.
- Stek fisken sprø i rikelig med olje i en stor stekepanne.
- Topp grønnsakene med fisken, finhakket purre og server med korianderdippen.

Ingredienser
- 1 porsjoner
- 2 porsjoner
- 3 porsjoner
- 4 porsjoner
- 5 porsjoner
- 6 porsjoner
- 7 porsjoner
- 8 porsjoner
- 9 porsjoner
- 10 porsjoner
-
500
g
brokkoli
-
500
g
spisskål
-
500
g
frossen torskefilet
-
2
piskede egg
-
3
dl
glutenfri panko
-
10
cm
finhakket purre (grønn del)
-
2
ss
sesamfrø
-
2
ss
olivenolje
-
nøytral olje til fisken
-
salt og pepper
Korianderdipp
-
1
dl
laktosefri crème fraiche
-
1
dl
majones
-
1
bunt
koriander
-
3
syltede jalapenos, smak til hvor sterkt du ønsker
-
salt og pepper
-
sitronsaft