Ratatouillet med villris og stekt halloumi
Glutenfritt
Laktosefritt
Lav FODMAP
Slik gjør du det
- Skjær squashen i halvmåner på ca. 1 cm tykkelse. Skrell og skjær pastinakken i halvmåner. Skjær paprikaen i grove strimler. Skyll og grovhakk purren.
- Fres grønnsakene med laurbærblad og olje i en kjele. Tilsett hele tomater, oregano, timian, basilikum, rosmarin og gressløk. Hvis det føles for tørt, tilsett litt vann. Rør og la småkoke under lokk på lav varme i ca. 40 minutter.
- Skjær halloumien i skiver og stek den gyllenbrun i en tørr stekepanne. Smak til ratatouillen med sitronsaft, salt og pepper. Strø over rikelig med fersk persille og server med halloumi og villris.

Ingredienser
- 1 porsjoner
- 2 porsjoner
- 3 porsjoner
- 4 porsjoner
- 5 porsjoner
- 6 porsjoner
- 7 porsjoner
- 8 porsjoner
- 9 porsjoner
- 10 porsjoner
-
1
stk
squash
-
1
stk
pastinakk
-
1
stk
rød paprika
-
1
stk
grønn paprika
-
1
stk
purre grønn del
-
2
stk
laurbærblader
-
2
stk
bokser hele tomater hver 400 g
-
1
ts
tørket oregano
-
1
ts
tørket timian
-
1
ts
tørket basilikum
-
0.5
ts
tørket rosmarin
-
5
stk
stilker hakket vårløk
-
150
g
halloumi (hvor innholdet av laktose er maks. 1 g/100 g)
-
0.5
stk
sitronsaft
-
0.5
stk
potte persille
-
olivenolje
-
salt
-
nykvernet sort pepper