Skip to main content
icon

Spinatsuppe med egg

Spinatsuppe med egg

Spinat inneholder jern og folsyre som er ekstra viktig for kvinner. Samtidig er suppen både mettende og har lite kalorier. Hvis du har det i kjøleskapet, kan du gjerne skjære opp skinke eller kyllingbiter i suppen for å få mer protein.

Slik gjør du det

  1. La spinaten halvtine, og grovhakk den. Ta av skallet på vårløken, og finhakk den.
  2. Fres spinat og vårløk i smør eller olje i noen minutter.
  3. Putre maisenna, og hell på vann.
  4. Tilsett fonden og la suppen koke i cirka 10 minutter under lokk.
  5. Rør i fløten, og smak til med salt, pepper og gjerne litt revet muskat.
  6. Hardkok eggene, ta av skallet, del dem i to eller i båter, og server til suppen.
icon

Ingredienser

4 porsjoner
  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 9 porsjoner
  • 10 porsjoner

Suppe

  • 500

    gr

    fryst hel bladspinat

  • 1

    stk

    vårløk (den grønne delen)

  • 1

    ss

    smør eller olje

  • 2

    ss

    maisstivelse

  • 1.2

    liter

    vann

  • 3

    ss

    løkfri kylling- eller grønnsaksfond, konsentrert

  • 1.5

    dl

    laktosefri matfløte eller havrefløte

  • 1

    ts

    salt

  • 1

    ts

    sort pepper

  • 1

    ts

    revet muskat

Tilbehør

  • 4

    stk

    egg

Nøtter