DU ER IKKE ALENE

Du er ikke alene. I Norge lever mange daglig med enten Crohns sykdom eller ulcerøs kolitt. Her finner du historier fra andre som kan være i samme situasjon som deg, og kanskje kan det hjelpe å vite at flere har lignende utfordringer.

Podcast: “Shit happens”

Ida Vindstad, som driver bloggen Crohnsglede, ble alvorlig syk som 17-åring med kronisk fordøyelsessykdom og har nå startet podcasten “Shit happens”. Dette er et sted hvor du som kronisk syk, pårørende eller helsepersonell kan få et helt unikt innblikk i andres erfaringer med et liv med IBD, samt få gode tips og råd innenfor temaer som kan være vanskelige å ta opp.

Her deler Ida Vindstad sin sterke historie om hvordan hun til tross for sykdommen klarer å leve et lykkelig liv. I tillegg bidrar mange spennende gjester med sine egne sterke historier og kunnskap innenfor viktige temaer.

Klikk på linken under for å få tilgang til alle episodene.

soundcloud.com/shithappenscrohnsglede

 

Camilla og Leah: deres historie om å leve med Crohns sykdom og ulcerøs kolitt

Hvordan påvirker det deg som pasient å ikke få den optimale behandlingen eller å måtte forholde deg til forskjellige personer hver gang du er på sykehuset? Hør Camilla og Leah fortelle om deres erfaringer og tanker om hvordan kunnskap og ivaretakelse er avgjørende for livskvaliteten.

 

Julie 35 år: min historie med Crohns sykdom og fistler

Hvordan takler man hverdagen, når man har Crohns sykdom og fistler? Julie er 35 år, har jobb, mann og ett barn, men etter å ha vært syk fra en alder av 3 år, har reisen frem til i dag ikke vært enkel. Hør Julie fortelle om hvordan livet har endret seg og hvordan hun har det i dag.